Kunst in de Bossche brugwachtershuisjes

26-12-2016

Bij nadere inspectie is het meteen duidelijk: het karakteristieke brugwachtershuisje van de Anthoniebrug heeft een ware metamorfose ondergaan. Op de ramen prijken levensgrote foto’s van een minutieus klussende uurwerkmaker en uit een speaker klinken enthousiaste stemmen. Verhalen van de 82-jarige voormalige sluiswachter Cees Bouwmans, en buurtbewoner, uurwerkmaker Frank van Nuus die zijn opgetekend door kunstenares Monique Broekman.

Kunstprojecten

Haar installatie ‘In staat van tussentijd’ opent een reeks aan kunstprojecten in de drie brugwachtershuisjes. Een idee uit de koker van kunstcurators Imke van Dillen (stichting Brugwachtershuisjes Brabant) en Ivonne van der Velden. ,,Met deze kunstprojecten willen we de band tussen de buurtbewoners en deze bijzondere brugwachtershuisjes aanhalen en versterken”, vertelt Van Dillen.

Tot half september 2017 zijn er verschillende installaties en projecten gepland in de huisjes. Malou van Doormaal gaat binnenkort aan de slag in het nabijgelegen huisje aan de Hinthamerbrug. Vanaf februari neemt Marianne van Heeswijk het huisje aan de Orthenbrug onder haar hoede.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem gerust contact op.