Historie

Frank van Nuus studeerde voor uurwerkmaker en juwelier aan Vakschool Schoonhoven en specialiseerde zich in het restaureren van mechanische, antieke uurwerken. In 1993 opende hij zijn fraaie winkel met atelier aan de Zuid-Willemsvaart in ’s-Hertogenbosch. Door het nauwgezet restaureren en documenteren van vele bijzondere klokken breidde hij zijn kennis en vaardigheden enorm uit. De fijne mechaniek van een uurwerk is hem volledig vertrouwd. “Wat een groot en grof uurwerk lijkt, is in werkelijkheid dermate ingenieus vervaardigd dat werken op een 500ste millimeter nauwkeurig vereist is,” aldus Frank van Nuus. “En dat is nu net waar ik me senang bij voel.”

Restauratie

Restaureren is vakmanschap, toewijding en geduld. Met nauwkeurig meetgereedschap, kennis en kunde restaureert Frank van Nuus hoogwaardige uurwerken van Amsterdamse staande horloges, speelwerk klokken en Cercles Tournant pendules. Onderdelen worden met de grootste precisie gepolijst en verguld. Versleten en ontbrekende onderdelen worden exact bijgemaakt. Frank van Nuus werkt uitsluitend met oude legeringen en materialen. Hij herstelt uw waardevolle uurwerk zoals het oorspronkelijk gemaakt is. U heeft dan een uurwerk dat zijn waarde behouden zal en jarenlang probleemloos loopt.

Werkwijze

Voordat uurwerkmaker Frank van Nuus aan de restauratie van een kwaliteitsuurwerk begint, verdiept hij zich in de onvolkomenheden van de klok en krijgt u een prijsopgave. Wanneer u goedkeuring geeft, start het restauratieproces. Er kan sprake zijn van een deelreparatie waarbij alleen het uurwerk wordt hersteld, maar er kan ook gekozen worden voor een totaalrestauratie. Onder supervisie van Frank van Nuus werken hiervoor gespecialiseerde ambachtslieden zoals een emailleur, ivoorsnijder, meubelmaker en vergulder met hem samen.

Taxatie

Een goed onderbouwde taxatie voor de verzekering of successie verdient tijd en aandacht. Neem daarom vooraf contact op met Frank van Nuus. Hij spreekt met u af wanneer u de klok komt brengen of wanneer hij naar uw klok komt kijken en geeft door wat de bijbehorende kosten zijn. Voor een vakkundige waardebepaling kunt u vertrouwen op de jarenlange ervaring en expertise van Frank van Nuus.