Investering die rendeert

Restauratie van klok is investering die rendeert

"Een goede restauratie van een waardevolle klok, barometer of speeldoos is een investering die rendeert", zegt Frank van Nuus, uurwerkmaker en restaurateur, uit 's-Hertogenbosch. Hij en zijn twee medewerkers hebben zich gespecialiseerd in het repareren en restaureren van precisie-instrumenten en doen dat met liefde voor het vak.

Onlangs haalde Van Nuus de pers met de restauratie van een staande antieke klok. Die was door zijn toedoen tachtigduizend euro waard, het drievoudige van voor de restauratie.

Het is een extreem voorbeeld want de klokkenmaker geeft aan dat het ook loont om het klokje van oma aan te reiken in zijn winkel/werkplaats. "we werken met standaard tarieven en zijn absoluut niet duur".

Het is duidelijk dat Van Nuus liefde heeft voor het vak van klokkenmaker. "Die discipline is vroeg voor mij bedacht. Ik ben opgeleid in de fijn metaal, had bovendien fijne vingers en dat mondde uiteindelijk uit in de opleiding uurwerkmaker/juwelier. Wij maken mensen gelukkig. Er gaan er hier nogal wat met een glimlach de deur uit". Over de kredietcrisis wil Van Nuus nog wel wat kwijt. "We hebben het drukker dan ooit tevoren. Steeds meer mensen zien in dat een goed stuk antiek, beursval of niet, in waarde stijgt".

Als we vragen naar zijn favoriets klokken gaat hij graag enkele eeuwen terug. "Toen werd er al hoogwaardig gesmeed, gegraveerd en verguld. Heerlijk om te zien, fantastisch om aan te werken".

Brabant Dagblad 05 juli 2011- Hans Kuijpers

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem gerust contact op.