Een klok aanpassen aan de zomertijd is eenvoudig. Terugzetten, dit weekend nodig was, vooral bij antiek problemen. Dan moet de vakspecialist eraan te pas komen. 'Veel horloges moeten juist 23 uur vooruit.'
DEN BOSCH - De brugwachtershuisjes aan de Zuid-Willemsvaart openen de komende weken de deuren voor kunstinstallaties. Passanten op de Anthoniebrug bij Sluis 0 moet het al zijn opgevallen. Het tikken van klokken en het zachte geroezemoes van stemmen.
Zaltbommel - "Ik ben ongelofelijk blij dat een ogenschijnlijk eenvoudige, maar zeldzame klok op het nippertje van de ondergang is gered. Voor deze klok was het echt vijf voor twaalf."
"Een goede restauratie van een waardevolle klok, barometer of speeldoos is een investering die rendeert", zegt Frank van Nuus, uurwerkmaker en restaurateur, uit 's-Hertogenbosch. Hij en zijn twee medewerkers hebben zich gespecialiseerd in het repareren en restaureren van precisie-instrumenten en doen dat met liefde voor het vak.
Een Amsterdams staand horloge. De klok die in 1750 werd vervaardigd. De klok die deels verwoest werd in 1953 door de watersnoodramp. De klok die nu, na bijna twee jaar gerestaureerd is voor ruim twintigduizend euro en een waarde heeft van tachtigduizend euro. Daar staat hij dan mooi te zijn bij uurwerkmaker Frank van Nuus aan de Zuid-Willemsvaart.
Frank van Nuus (40) is meer dan 20 jaar gediplomeerd uurwerkmaker van antieke klokken en barometers. Hij heeft een eigen zaak in de Bossche binnenstad.
Den Bosch - Een kunstenaar die voor drie maanden bij het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Den Bosch werkt, sluit doorgaans af met een kleine presentatie voor intimi en collega's in het centrum.
Uurwerkmaker Frank van Nuus tikte in de buurt van het Oos-Duitse Dresden een Amsterdams staand horloge uit circa 1740 op de kop. In Den Bosch vervaardigd.
Het meeste geld geef ik uit aan antiek, aan mooie klokken. Dat heeft natuurlijk met mijn vak te maken. Bovendien blijft antiek zijn waarde behouden. Van antieke spullen kan ik zo genieten.